Hükümetin NATO kararına MHP ve CHP'den destek açıklaması

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay veren AK Parti hükümetinin kararına MHP'den destek geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin istediğini aldığını ve milli bir başarı olduğunu savundu. CHP'li Engin Engin Altay da kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Hükümetin İsveç ve Finlandiya için verdiği NATO üyeliği kararı tartışılıyor:

- Madrid’de gerçekleşen dörtlü zirvede Türkiye’nin güvenlik endişeleri giderilmiş; haklı tezleri, meşru teklifleri, terörle mücadele kararlılığı tasdik ve tescil edilmiştir. Kaldı ki, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede tam bir dayanışma ve iş birliği iradesi gösterilmesi hususunda görüş birliği sağlanmıştır.

AK Parti İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili itirazını geri çekti. Türkiye'ye asıl tehditlerin NATO'dan geldiğini görmezden gelen hükümete MHP'den destek geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin istediğini aldığını söyleyen Bahçeli, "Milli bir başarıdır" dedi:

- Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın dışişleri bakanları eliyle imza altına alınan muhtıra metni ülkemiz lehine stratejik bir kazanım, aynı şekilde milli bir başarıdır. Uluslararası bir organizasyonun bünyesinde ilk defa FETÖ’nün, PYD ve YPG’nin terör örgütü olarak tanımlanması, tarihi bir karardır. Türkiye’miz Madrid’de istediğini almıştır.


Biden cephesi de hükümetin kararına sevindi. Bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay, kararı "memnuniyetle" karşıladıklarını söyledi.

Altay, "Teröre karşı NATO’nun ortaklaşabilmesi CHP bakımından memnuniyet vericidir" dedi.

# chp # türkiye # fetö # mhp # ak parti # terör # isveç # nato # Biden # MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli # ilk # finlandiya # CHP Grup Başkanvekili Engin Altay