Miçotakis Türkiye'nin terörle mücadelesinde haklılığını açıkladı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin terör örgütleri ve Avrupa’daki uzantıları konusunda hukuki olarak haklı gerekçeleri olduğunu söyledi. Oysa Yunanistan da PKK’nın faaliyetlerine göz yuman Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. Atina yakınlardaki Lavrion sığınmacı kampı, terör örgütünün eğitim üssü olmuş durumda…

NATO zirvesi sonrası açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki mutabakata değerlendirdi. "Türkiye’nin terör örgütleri ve Avrupa’daki uzantıları konusunda hukuki haklı gerekçeleri var” ifadelerini kullandı.

Oysa terör örgütleri PKK ve FETÖ’nün faaliyetlerine göz yuman Avrupa ülkelerinden biri de Yunanistan… Firari FETÖ’cülere kucak açan Yunanistan, sözde sığınmacı kampı Lavrion’da PKK/KCK’nın faaliyetlerine de yıllardır göz yumuyor.

Atina yakınlarında yer alan Lavrion Kampı, yıllardır terör örgütü PKK’nın Avrupa’ya giriş kapısı olarak biliniyor. Birleşmiş Milletler tabelası altında hâlâ aktif olarak kullanılan kampta, PKK’lılara silah eğitimi veriliyor, bombalı saldırılarda kullanılan maket uçak yapımı ve kullanımı öğretiliyor.

PKK/KCK’nın faaliyetleri, İstihbarat raporlarında da yer alıyor. Raporlarda, Lavrion kampında eğitimden geçen teröristlerin, terör eylemleri için Türkiye’ye gönderildiğine dikkat çekiliyor.

Kampta FETÖ ile PKK kol kola geziyor. İstihbarat raporlarına göre, FETÖ’cülerin, Avrupa ülkelerine geçişi ve sığınma talepleri için sahte belgeler, Lavrion kampında düzenleniyor.

Lavrion kampını Mart ayında Yunan basını tarafından görüntülendi. Kampın girişinde BM Lavrion Kampı tabelası ve Kızılhaç bayrakları ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve örgütsel bez parçalarının asılı…

Kampı, tamamen PKK yönetiyor. Kampa alınacak kişileri, PKK’nın Yunanistan’daki gençlik yapılanması belirliyor. Kalmasına izin verilenlere, geçici kimlik dağıtılıyor. Kampın iç ve dış güvenliği kampta bulunan PKK’lılar tarafından sağlanıyor.

Yani, terör örgütü PKK, Yunanistan’ın başkenti Atina’nın burnunun dibinde “sığınmacı kampı” adı altında küçük bir şehir kurmuş durumda…

# türkiye # fetö # yunanistan # pkk # açıklama # terör # isveç # avrupa # nato # Atina # NATO Zirvesi # finlandiya # miçotakis # Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis # Lavrion Kampı