Otoyollarda yeni hız sınırı

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderdi. İşte otoyollardaki yeni hız sınırları.

1 temmuz itibariyle otoyollardaki yeni hız sınırları uygulanmaya başlandı. İçişleri bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan da görüş alarak, 81 ile gönderdiği genelgede otomobiller için otoyollardaki yeni hız sınırlarını açıkladı

Yeni uygulama ile hız sınırının Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul- İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıktı.

Hız sınırlarının yeniden belirlendiği uygulama kapsamında, otoyolların yol standartlarının dikkate alındığı, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmaların da tamamlandığı aktarıldı.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında, 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate yükseltilecek.

Yazıda Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesinde, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırlarının aynı kaldığı ifade edildi.

# izmir # ankara # Edirne # Ulaştırma # otoyol # Temmuz # hız sınırı