Halk ozanı Muhlis Akarsu adına kültür evi açıldı

Sivas Madımak katliamında eşiyle birlikte katledilen Sivaslı halk ozanı Muhlis Akarsu adına yapılan kültürevi törenle açıldı. "Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği"nin girişimi sonucu açılan kültür evi için önemli bir çağrı yapıldı. Ozana ait eşyaların bu evde bir araya getirilmesi istendi.

Türk halk müziğinin önemli isimlerinden olan Muhlis Akarsu ölümsüzleştirildi.

Sivaslı halk ozanı Muhlis Akarsu, Pir Sultan Abdal etkinlikleri sırasında 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde eşiyle birlikte katledilmişti.

Muhlis Akarsu adına doğduğu Kangal ilçesine bağlı Minarekaya köyünde 9 yıl önce kültürevi yapımına başlandı.. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bir türlü tamamlanamayan kültürevini MESAM tamamladı.

Kültürevinin açılışı törenle yapıldı. MESAM Başkanı Recep Ergül önemli bir çağrıda bulundu.

Açılışa Vatan Partisi Sivas İl Başkanı Abbas Aslandoğan da katıldı. Katliamlardaki ABD tertibine dikkat çekti.

Muhlis Akarsu, 20 Şubat 1948 yılında Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Minarekaya köyünde dünyaya geldi. Kendisine ait üç yüzden fazla şiir ve bestesiyle dönemin en üretken isimleri arasında gösterildi. 1983 yılında kuruculuğunu ve öncülüğünü yaptığı Muhabbet serilerinin ilkini çıkarttı. Muhlis Akarsu, yaşamı boyunca 40’tan fazla kırkbeşlik plak, 4 uzunçalar, 38 albüm ve yüzlerce deyiş bırakmıştır.

# abd # vatan partisi # türk # katliam # Temmuz # Partisi # Sivas Madımak # tertip # halk ozanı