DBP'li Aydeniz'in sicili: 72 fezlekesi daha var

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in Meclis Karma Komisyonu’nda bekleyen toplam 77 fezlekesi bulunuyor. Bu fezlekelerin çoğu terör örgütü propagandasından hazırlandı. Ancak Ak Partili kaynaklar, bu dokunulmazlık dosyalarının terör örgütü üyeliğinden hazırlanması gerektiğini söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in çok sayıda fezlekesi bulunuyor.

DBP’li Aydeniz’in Meclis Hazırlık Komisyonu’nda ele alınan 5 fezlekesinin yanı sıra 72 dokunulmazlık dosyası daha Meclis Karma Komisyonu’nda bekliyor. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre bu fezlekelerin çoğu, terör örgütü propagandasından hazırlandı.

Ak Partili kaynaklar, DBP’li Aydeniz’in terör örgütü PKK ile ilişkisinin olduğuna işaret etti. Kaynaklar, Aydeniz’in 14 Şubat 2019 tarihinde Van’da HDP organizesinde düzenlenen “PKK destekçisi Leyla Güven’in açlık grevine destek vermek” amaçlı izinsiz gösteriye katıldığını hatırlattı.

DBP’li Aydeniz, PKK/KCK terör örgütü çatı yapılanmasında faaliyet yürüttüğü için 19 Temmuz 2017’de de gözaltına alındı. Aydeniz’in sicilinde terörist cenazesinde yer almak ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atmak da yer alıyor.

Ak Parti kurmayları, bu nedenle Aydeniz’in 72 fezlekesinin terör örgütü propagandası yerine terör örgütü üyeliğinden hazırlanması gerektiğini kaydetti. Kurmaylar, Aydeniz’in Karma Komisyon’da bekleyen dosyalarının doğru hazırlanmadığını da ifade etti.

Karma Komisyonda bekleyen toplam fezleke sayısının ise bin 600’ü aştı. Bu dosyaların yaklaşık bin 160’ı ise HDP’lilere ait.

6-8 Ekim 2014’te yaşanan terör olaylarından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çağrı yapmış 2016’da haklarında fezleke bulunan ya da dosyası başbakanlıkta bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

# istanbul # diyarbakır # terör # tbmm # Ulusal # Temmuz # Türkiye Büyük Millet Meclisi # Partisi # dokunulmazlık # dbp # Salihe Aydeniz