FETÖ'cü Enes Kanter'in silah şirketi bağı

Kanadalı Avukat Robert Amsterdam, FETÖ'cü Enes Kanter'in gizemli silah şirketiyle bağlantısını ortaya çıkardı. Amsterdam, yeni kurulan Enes Kanter Freedom Vakfı’nın New York'ta bulunan resmi kayıt adresinin, silah tedarikçisi Arlington firması ile paylaştığını açıkladı.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in manevi oğlu Enes Kanter'in silah şirkletleri ile bağlantısı ortaya çıktı.

Kanadalı uluslararası hukuk avukatı Robert Amsterdam, FETÖ'cü Kanter ile ilgili bu çarpıcı bilgileri "Nüfuz Ağı: Dolandırıcılık İmparatorluğu" isimli kitabında anlattı.

FETÖ'nün ABD'deki okul yapılanmasını ve bunlar aracılığıyla yaptığı yolsuzlukları araştıran Amsterdam, örgütü anlattığı ikinci kitabının tanıtımını İstanbul'da yaptı.

Kitapta FETÖ okullarına odaklanıldığını dile getiren Amsterdam, okulların örgüt için hayati organ gibi olduğuna dikkat çekti:


- Şunu söyleyeyim ki Gülen okulları, örgüt için hayati bir organ gibi. Bu hem ekonomik hem de örgütlenme açısından önemli. Neredeyse 4 milyar dolarlık bir ekonomiden bahsediyoruz. Bu okullardaki ekonomi, Amerikan ekonomisinden, vergi mükelleflerinin cebinden gidiyor ve 250 okul bu paralarla finanse oluyor. 700 sayfalık kitapta FETÖ'nun bu sahtekarlıkları yer alıyor.



FETÖ elebaşının manevi oğlu Enes Kanter ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Kanter'in silah şirketiyle bağlantısına işaret etti:


- ABD basınında Enes Kanter'in Gülen ilişkisi ortaya konmuyor. Hiç kimse Gülen ilişkisine dokunmuyor. Biz ilgi çekici bir şey bulduk. Enes Kanter Özgürlük Vakfı'nın New York'ta bulunan resmi kayıt adresi silah tedarikçisi "Arlington Strategic Supplies and Manufacturing LLC" isimli şirket ile paylaşılıyor. Bunlarla ilişkisi ne? Kendisi birçok Amerikalı politikacıyla fotoğraf çekildi. Kimse ona Gülen'le ilişkisi ya da Türkiye'deki darbeyle ilgili soru sormamış. Enes Kanter aslında şarlatanlık yapıyor. 'İnsan hakları savunucusuyum' diyor. Hem tarikat üyesi olup hem insan hakları savunucusu olamazsın.



Kanadalı avukat FETÖ'nün silah ticaretinin Suriye'ye kadar uzandığını söyledi.


- Silah firmalarıyla ilişki neden? Birçok araştırma onların silahlarının Suriye'ye gittiği görüşünde. Bunu Gülen Örgütü'nün ana yöneticileri yapıyor. Ekibimiz tarafından bunlar tekrar değerlendirilip analiz edilecek
# istanbul # abd # türkiye # amerika # cia # fetö # suriye # silah # ekonomi # Fetullah Gülen # Enes Kanter