İstanbul’da sağanak yağış: Esenyurt'ta evleri su bastı

İstanbul’u sağanak yağış etkisi altına aldı. Aşırı yağış nedeniyle Esenyurt ilçesindeki Haramidere taştı. Dere kenarındaki birçok ev ve işyerini su bastı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu günün ilk ışıklarıyla olay yerinde incelemeler yaptı.

İstanbul'da etkili olan sağanak Esenyurt ilçesinde su baskınlarına neden oldu. Pınar Mahallesi'ndeki Haramidere'nin taşmasıyla dere civarında bulunan ev ve iş yerleri suyun altında kaldı.

Birçok ev ve iş yerinin hasar gördüğü yerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu incelemeler yaptı.

Bakan Soylu, baskında zarar gören vatandaşlar için maddi yardımın başladığını söyledi.

Aşırı yağış nedeniyle Kadıköy'de bir ağaç yola devrildi. Beykoz'da da beş katlı bir binaya yıldırım düştü. Binanın bodrum katında çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü.

İstanbul Valiliği Twitter’dan yaptığı paylaşımda sağanak yağışın bugünde süreceğini belirtti. İstanbul ve çevresi için turuncu uyarı yapıldı.

Gün boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görülmedi. Bu nedenle "İmamoğlu yine tatilde" tartışmaları başladı. Bunun üzerine İmamoğlu açıklama yapmak zorunda kaldı:

- Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim."
# istanbul # ekrem imamoğlu # bodrum # sağanak # yağış # sağanak yağış # bayram # süleyman soylu # beykoz # esenyurt # İstanbul Valiliği # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # itfaiye # kadıköy # bakan # iş yerleri # haramidere