Askeri fabrikalar helikopter kanca kiti üretti

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şİrketi, yangınla mücadelede kullanılmak üzere 2,5 ton ve 7,5 ton kapasiteli yangın kovası ile 7 helikopter kanca kiti üretti. Ayrıca ASFAT, C-130 uçaklarından atılan ve havadan yangın söndürmek için kullanılan kutuları da tedarik etti.

Askeri fabrikalar, orman yangınları için yangın kovası ve helikopter kanca kiti üretti.

Milli Savunma Bakanlığından konu ile ilgili açıklama yapıldı. Orman yangınlarıyla mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait hava araçlarının "rezerv güç" olarak kullanılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bakanlığa ait 2 adet C-130 uçağı ve 18 adet çeşitli tipte helikopterin rezerv güç olarak kullanılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile protokol imzalanmıştı. Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi, yeni uygulama için imzalanan iki ayrı sözleşme ile hazırlıklara başladı.

Söz konusu sözleşmeler ile Orman Genel Müdürlüğünün yangınlarla mücadelede ihtiyaç duyduğu malzeme, ekipman ve eğitimlerin ASFAT tarafından sağlanması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda ASFAT, 2,5 ve 7,5 ton kapasiteli 37 yangın kovası ile 7 helikopter kanca kiti üretti.

Ayrıca ASFAT tarafından, C-130 uçaklarından atılan ve havadan yangın söndürmek için kullanılan kutular tedarik edildi.

Sözleşme kapsamında bu sistemin kullanımı amacıyla pilotlara yangına müdahale eğitimi de verildi. Kısa süre içinde yangın söndürme kutularının üretiminin de Milli Savunma Bakanlığına ait askeri fabrikalarda yapılmasının planlandığı bildirildi.

# yangın # milli # msb # türk # orman yangını # orman # helikopter # savunma # orman genel müdürlüğü # ASFAT # rezerv güç # yangın kovası