Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Suriye’deki durumun yanısıra Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar da ele alındı. Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la da bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bayramda da diplomasi trafiği yoğundu. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler’in Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili olarak harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Suriye’deki sınır-ötesi mekanizmanın uzatılmasına önem atfettiğini vurguladı.

Diğer taraftan, Rusya- Ukrayna müzakere sürecinin yeniden canlandırılması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la da bir telefon görüşmesi yaptı. Paşinyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kurban Bayramı vesilesiyle kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaklaşan Vardavar Bayramı vesilesiyle Başbakan Paşinyan'ı tebrik etti.

İki lider, bölgedeki barış ve istikrarın güçlendirilmesine de katkı sağlayacak Türkiye ile Ermenistan arasındaki ikili normalleşme sürecine verdikleri önemi vurguladı.

Ayrıca, Özel Temsilcilerin 1 Temmuz'daki görüşmelerinde uzlaşıya varılan hususların yakın zamanda uygulanması yönündeki beklentiler ifade edildi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # Putin # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanı erdoğan # kurban # Temmuz # Ermenistan # Paşinyan