Erdoğan Putin ve Reisi Tahran'da buluşacak

Tahran 19 Temmuz'da kritik 3'lü zirveye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi Tahran'da buluşacak. Zirvenin ana gündem maddesi ise Suriye olacak. 3'lü zirvede ayrıca bölgesel iş birliği, 3+3 platformu ve ekonomik ilişkilerde masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye- İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7. toplantısı için 19 Temmuz'da İran'a gidecek.

Aynı gün İran 3'lü zirveye ev sahipliği de yapacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarihi görüşmede bir araya gelecek.

Suriye gündemli üçlü zirvede, Astana formatında yeni anayasa, siyasi çözüm süreci, terörle mücadele ve mültecilerin geri dönüşü gibi başlıkların ele alınması bekleniyor.

3 liderin görüşmesinde Suriye dışında ayrıca bölgesel işbirliği, 3+3 platformu ve ekonomi başlıkları da masada yer aalacak. Ekonomide öne çıkan başlık ise Milli paralarla ticaretin daha da geliştirilmesi olacak.

Zirve öncesi Tahran'dan verilen mesajlarda 3 ülkenin bir araya geldiği zirvenin sonuçlarının ABD ve Batı'yı şoka uğratacağı ve hatta titreteceği ifade edilmişti.

# abd # türkiye # rusya # erdoğan # iran # Putin # suriye # cumhurbaşkanı # terörle mücadele # reisi # batı # Temmuz # tahran # zirve