Cumhurbaşkanı KYK borçlarına yönelik çalışmaları açıklayacak

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi Kredi ve Yurtlar Kurumu kredileri olacak. Erdoğan, kredilerin geri ödemesine ilişkin çalışmaları toplantının ardından açıklayacak.

Milyonlarca genç, Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi borçları için yeni bir düzenleme bekliyor. Bu nedenle gözler, 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında.

Bakanlar Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantının ana gündem maddesi yüksek geri ödemeli Kredi ve Yurtlar Kurumu kredileri olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptı. KYK kredi borçları ile ilgili Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nden kaynaklı faiz artışları detaylı bir şekilde ele alındı. 2022-2023 akademik yılı Güz dönemine yetişecek şekilde çalışma tamamlandı.

Çalışmanın sonuçlarını Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı açıklayacak. Erdoğan’ın KYK kredi borçlarında faizin silinmesi veya ödemeleri kolaylaştıracak yeni bir yapılandırmayı duyurması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu toplantısında, KYK borçlarının yanı sıra Erdoğan’ın 19 Temmuz’da yapacağı İran ziyareti de ele alınacak. 19 Temmuz Salı günü İran, Rusya ve Türkiye, Tahran’da Astana formatında üçlü zirve yapacak.

Cumhurbaşkanı’nın 25-29 Temmuz’da çıkacağı Güney Amerika turu da konuşulacak başlıklar arasında. Venezuela ve Meksika’ya gidecek Erdoğan’ın Arjantin ziyareti ise ileri bir tarihe ertelendi.

Bakanlar Kurulu toplantısında önemli başlıklardan birisi de terörle mücadele olacak. Suriye’nin kuzeyine yapılacak harekatın hazırlıklarıyla ilgili toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bir sunum yapması bekleniyor.

# türkiye # erdoğan # iran # bakanlar kurulu # suriye # cumhurbaşkanı # kyk # Temmuz # tahran # zirve # önemli # Kabine Toplantısı