CHP şartlı F-16 satışı açıklaması yaptı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Temsilciler Meclisi'nin şartlı F-16 satışının Türkiye'nin egemenlik haklarına alelen müdahale olduğunu söyledi. Öztrak, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında imzalanan muhtırada FETÖ, YPG ve PYD’nin terör örgütü olarak yer almadığını da belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’yi F-16 satışını şarta bağladı. Buna göre F-16’lar, Yunan hava sahasını ihlal amacıyla kullanılmaması için somut adım atana kadar satılmayacak.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti. Öztrak, ABD’nin kararına tepki gösterdi:

- Bu, devletimizin egemenlik haklarına alenen müdahaledir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.


Öztrak, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında imzalanan muhtıranın da NATO belgesi olmadığını söyledi:

- Kaldı ki, İmzalanan muhtıra da bir NATO belgesi değil. Bu belgenin herhangi bir yerinde, NATO Genel Sekreterinin imzası, kefaleti var mı? Hayır yok.


CHP Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerini de hatırlattı. Erdoğan’ın sürekl i “NATO'nun kayıtlarına, YPG girmiştir, PYD girmiştir. Ama hepsinden öte FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir” ifadelerini kullandığını belirtti:

- Ama İsveç ve Finlandiya ile imzalanan muhtırada, Ne YPG/PYD, ne de FETÖ, terör örgütü olarak anılmıyor.
# abd # türkiye # fetö # erdoğan # terör # cumhurbaşkanı # f-16 # isveç # terör örgütü # nato # CHP Sözcüsü Faik Öztrak # ABD Temsilciler Meclisi # finlandiya