Çavuşoğlu'ndan Suriye'ye terörle mücadelede destek mesajı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı planladığı olası operasyon gündemdeyken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan dikkat çeken açıklama geldi. Teröristlerin temizlenmesi için Suriye Hükümeti'ne destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Bu konuda rejimin yapacağı çalışmaya da biz her türlü siyasi desteği veririz. Rejimin de kendi topraklarında bir terör örgütünü temizlemesi en doğal hakkıdır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu terörle mücadelede önemli mesajlar verdi. Bakan Çavuşoğlu, teröristlerin temizlenmesi için Suriye Hükümeti'ne destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Katıldığı televizyon programında gündemle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin terörle mücadelede samimi olmadığını da kaydetti.

Suriye'nin kuzeyine yapılaması planlanan olası operasyonun amacını da hatırlattı Çavuşoğlu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadele operasyonlarını Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü destelediğini ifade etti.

Çavuşoğlu, olası operasyon için Türkiye'nin hazırlık yapmaya devam ettiğini belirtti.

# abd # türkiye # suriye # operasyon # terörle mücadele # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # destek # mücadele # bakan # Suriye Arap Cumhuriyeti # suriye hükümeti