Elektrikli traktör üretime hazır mı?

Enerji maliyetini yüzde 80-90 azaltan elektrikli traktör üretimiyle ilgili süreç işliyor. Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri bürosunun gündeme getirdiği elektrikli traktörler ilgili son olarak gazeteci Fuat Uğur bir yazı kaleme aldı. Elektrikli traktörün üretime hazır ve beklediğini belirten Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılamadığı için bir türlü üretime başlanamadığını köşesine taşıdı. Konuyla açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise iç pazarın durumu ile i

Enerji maliyetini yüzde 80-90 azaltan çevre dostu elektrikli traktörle yıllık ortalama 133 bin lira yakıt tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Önder Yol 2003'ten günümüze kadar geçen süreçte elektrikli araç üretimi, elektrikli otomobil dönüşümü ve enerji depolama sistemleri üretimi ve geliştirmesi faaliyetlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı’nın ilk üretilen elektrikli prototipi kullanmasından sonra Ziraat Bankası’nın desteği ile ZY Elektrikli Traktör A.Ş. kuruldu.

Önder Yol'un elektrikli traktörü seri üretime sokması için süreç işliyor. Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri bürosunun gündeme getirdiği elektrikli traktörler ilgili son olarak gazeteci Fuat Uğur bir yazı kaleme aldı.

Üretimdeki prüzleri köşesine taşıyan elektrikli traktörün üretime hazır ve beklediğini belirtti. Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılamadığı için bir türlü üretime başlanamadığını kaydetti. "Bu açılış neden yapılmıyor, ne mâni var bilmiyorum ve anlayabilmiş değilim" ifadelerini kullandı.

Konuyla açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise iç pazarın durumu ile ilgili konuların ele alındığını ancak herhangi bir gündem planlanmadığını belirtti.

Bakan Varank, Firmanın halihazırda bakanlığın sağladığı teknopark imkanlarından faydalandığı ar-ge faaliyetlerinde geldiği aşamada bakanlığın katkılarının olduğu belirtti. Elektrikli traktör de dahil olmak üzere farklı gündemlerle firma ile bakanlık üst düzey yönecileri arasında son bir yılda 7 ayrı görüşme yapıldığını da açıkladı.

Öte yandan traktörün faaliyete sokulması üretim devrimi süreci açısından da önem taşıyor.

# erdoğan # cumhurbaşkanı # gündem # üretim # ilk # son