KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Ankara'da kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetleri Günü Ankara’da kutlandı. “Kıbrıs milli meselemiz” diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın gerginliği artırdığını söyledi. KKTC Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da 1 Ağustos'u, Kıbrıs Türkü'nün mücadelesini simgeleyen bir tarih olarak tanımladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetleri Günü kutlandı:

- Üçüncü taraflardan beklentimiz Kıbrıs meselesi hakkında objektif, tarafsız olmaları, stratejik körlüğü bırakmaları, olaylara eşit bir anlayışla yaklaşmaları ve Kıbrıs Türkü'nün hakkını, hukukunu teslim etmeleridir.


Ankara Gazi Orduevi’nde düzenlenen resepsiyona Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı. Kuvvet komutanları ve büyükelçiler de resepsiyonda yer aldı.

Bakan Akar, resepsiyonda konuşma yaptı. Akar, Yunanistan’da bazı siyasilerin gerginliği artıracak söylemlerle barıştan yana çözümü engellediğini kaydetti. Yunanistan’da bazı siyasiler, bazı emekli diplomat ve akademisyenlerin bazı gerçekleri görmeye başlamasının umut ışığı olduğunu da belirtti.

KKTC Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da resepsiyonda yer aldı. Altuğra, 1 Ağustos'u, Kıbrıs Türkü'nün bu coğrafyadaki varlığını, mücadelesini simgeleyen bir tarih olarak tanımladı:

- Bugünlere kolay ulaşılmamıştır. Halkımız bugün adada güven ve huzur içinde yaşamaktadır. Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğü ile Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığı kırmızı çizgimiz, vazgeçilmezimizdir. Anavatan Türkiye'ye daha sıkı sarılıp yolumuza devam etmekte kararlıyız.


Törenin sonunda milli mücadele madalyalarının hak sahiplerine takdim edildi. Bakan Akar ve Altuğra ile Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, kutlama pastası da kesti.

# sağlık # ankara # türkiye # yunanistan # hulusi akar # milli # KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # milli savunma bakanı # genelkurmay # Ağustos # sağlık bakanı # savunma # bakan