Türkiye'nin yabancı teröristlerle mücadele karnesi

Türkiye’de son 11 yılda 9 bin yabancı terörist sınırdışı edildi. Sınır dışı edilenlerin çoğunluğunu ise Avrupa Birliği ülkelerinden gelen yabancı savaşçılar oluşturdu.

PKK/ PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerine katılmak üzere ülkelerinden gelen yabancı teröristlerin sınır dışı edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Göç İdaresi Başkanlığı, 2011 yılından bugüne kadar 102 farklı uyruktan 9 bin yabancı teröristin sınır dışı edildiğini açıkladı.

Yabancı teröristlerin uyruk dağılımına bakıldığında Avrupa Birliği ülkelerine çok sayıda teröristin geri gönderildiği görüldü. 2011 yılından bu yana ABD uyruklu 59, Avrupa Birliği üyesi ülke uyruklu toplam bin 109 terörist sınır dışı edildi.

2019 yılı başından bu yana ülkesine geri gönderilen yabancı teröristlerden ilk 8 uyruk Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, Finlandiya, Romanya, İsveç ve Avusturya oldu.

# abd # pkk # pyd # deaş # terör # almanya # terörle mücadele # isveç # fransa # Hollanda # avrupa birliği # Belçika # ilk # romanya # avusturya # pkk/pyd # çok # finlandiya # yabancı terörist # Göç İdaresi Başkanlığı