Biden cephesinin KHK'lı sevdası

FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle kamudan ihraç edilenlere muhalefet sahip çıkmaya devam ediyor. Şu ana kadar KHK’larla 37 bin 934 kişi İçişleri Bakanlığından ihraç edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu masum insanların içerde olduğunu savunurken İYİ Parti Genel Başkanı da KHK'lıları garibanlar olarak tanımlıyor.

Türkiye terörle mücadelede sahada gösterdiği kararlılığı yargıya da taşıyor. FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle kamudan binlerce ihraç yapıldı. Sözde mağdurlara sahip çıkanlar ise CHP, İYİ Parti, Deva ve Gelecek Partisi oldu.

CHP, KHK'lılar için il il etkinlik düzenledi. Konuyla ilgili son olarak Balıkesir'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu, cezaevlerinde olan FETÖ ve terör hükümlülerine bir kez daha sahip çıktı.

Şu ana kadar KHK’larla 37 bin 934 kişi İçişleri Bakanlığından ihraç edilirken İyi Parti'de CHP'nin KHK vaatlerinden rahatsız değil. Hatta Genel Başkan Meral Akşener, FETÖ tutuklu ve hükümlülerini 'gariban' olarak tanımlamıştı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise ,KHK'lar ile vatandaşların sindirilmeye çalışıldığını iddia ediyor.

 Bu tablo utanç verici. Bir ülkede 1,5 milyon insan terörle suçlanıyorsa devlet vatandaşıyla kavga ediyor demektir. Yeter artık davalarla, KHKlarla halkı sindirmeye çalışmayın.

Biden cephesi içinde yer alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da 'KHK'larla ihraç meselesi bir beyin kanaması' olarak nitelemişti.

# chp # türkiye # pkk # İyi Parti # terör # kemal kılıçdaroğlu # Ahmet Davutoğlu # deva partisi # babacan # meral akşener # Biden # khk # son