HDP CHP'ye "PKK açılımı" çağrısı yaptı

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den CHP'ye "PKK açılımı için" çağrı geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Uludere ziyaretine ilişkin konuştu. Sancar, yeniden bir terör açılımı için CHP'den destek istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uludere ziyaretine yönelik konuştu. Sancar, sık sık "helalleşme" açıklaması yapan Kılıçdaroğlu'na destek verdi:

- Adalet talebini ailelerden duyması ve bende adaletin gerçekleşmesi için uğraşacağım’ diye taahhüt de bulunması önemlidir. Ancak burada adalet nerede ve nasıl sağlanır? Bunun temelindeki Kürt sorununu görmezsek adalet talebimiz bir süre sonra havada kalır.


Sancar, muhalefete yeni bir PKK açılımı için de çağrı yaptı. HDP'li Sancar, açılım süreci için somut adımlar istedi:

- Tekrar iyi bir yöntem ve iyi bir mimarlık bir barış süreci inşa edebilirsek bu toplumdan destek alır. AKP ile kapalı devre bir sürecin başarı şansı olmayacağını defalarca söyledik. Yeni bir barış sürecini tabandan nasıl kurabiliriz buna bakmalıyız. Muhalefet de bunu nasıl yapabileceği üzerinde daha somut konuşsun. 


CHP Genel Başkanı, ilçedeki ziyaretinde Uludere yerine PKK/HDP gibi "Roboski" ifadesini kullanmıştı..

# chp # pkk # hdp # açılım # kemal kılıçdaroğlu # genel başkan # uludere # helalleşme # mithat sancar # roboski # eş genel başkan