Enginyurt gazeteci Latif Şimşek’i darp etti

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek ile canlı yayında gerginlik yaşadı. Gerginlik sonrasında Enginyurt, Şimşek'in üzerine yürüdü. Saldırı girişimi başarısız sonuçlanan Enginyurt'un ardından bu kez koruması Latif Şimşek'i darp etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı, Enginyurt’un koruması hakkında gözaltı kararı verildi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, skandallarına bir yenisini ekledi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınında Demokrat Partili ve Gazeteci Latif Şimşek tartıştı. Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili görüşlerin sunulduğu esnada Şimşek, “Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez” dedi. Bunun üzerine Cemal Enginyurt, “Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri” diyerek tepki gösterdi.

Şimşek'in de “Sen bırak bu işleri” şeklinde yanıt vermesinin ardından iki isim canlı yayında kafa kafaya geldi. “Kesin yayını arkadaşlar” diyen sunucu, Enginyurt ve Şimşek'in yanına giderek ayrılmalarını sağladı.

Enginyurt ve Şimşek, kameraların görmediği noktada kavga devam etti. Cemal Enginyurt ve korumasının gazeteci Latif Şimşek'e saldırıp, darp ettiği görüntüler ortaya çıktı.

Karakolda verdiği ifadesinde Cemal Enginyurt'tan ve korumasından şikayetçi olduğunu ifade eden gazeteci Latif Şimşek saldırganların cezalandırılmasını talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Şimşek'i darbeden Enginyurt ve koruması hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, " Soruşturma başlatılmış olup şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiştir" denildi.

Açıklamada, Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.

# istanbul # ankara # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # açıklama # soruşturma # Demokrat Parti # Cemal Enginyurt # genel başkan yardımcısı # latif şimşek