TSB'den Zeytinli Rock Festivali kararına tepki

Yedincisi düzenlenecek Zeytinli Rock Festivali’ne izin verilmedi. Balıkesir’in Burhaniye Kaymakamlığı yasağa gerekçe olarak asayiş ve güvenlik sorunlarını gösterdi. Türkiye Sanatçılar Birliği karara karşı çıktı. Yasak ile “Türkiye düşmanlığı yapmak için fırsat kollayanlara gün doğduğuna dikkat çeken TSB, yanlış karardan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 2014 yılından yana düzenlenen Zeytinli Rock Festivali’ne bu yıl kaymakamlıktan izin çıkmadı. Kaymakamlık, 17-21 Ağustos günleri arasında yapılacak festivali düzenleyen şirkete gönderdiği yazıda iznin güvenlik gerekçesiyle verilmediğini bildirdi.

- Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir.


Karara Türkiye Sanatçılar Birliği karşı çıktı. Burhaniye Kaymakamlığı’nın festivale 1 hafta kala iptal kararı aldığı vurgulanan açıklamada, “sanat faaliyetlerinin ve eğlence hayatının bu şekilde engellenmesi kamu vicdanında yara açtı” denildi. Türkiye Sanatçılar Birliği yazılı açıklamasında kararın kaos peşinde koşanlara fırsat verdiğine dikkat çekildi ve karardan dönülmesi istendi.

- 2005 yılından beri sorunsuz şekilde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali de kamu güvenliği bozulmadan, gerekli önlemler alınarak çok rahatlıkla yapılabilir. Türkiye Sanatçılar Birliği olarak kültür ve sanat faaliyetlerinin bu şekilde engellenmesine karşı çıkıyoruz. Kaymakamlığın bu kararından bir an önce vazgeçmesini Zeytinli Rock Festivali’nin belirlenen gün ve saatler arasında yapılmasını talep ediyoruz.
# Balıkesir # türkiye # Ağustos # burhaniye # çok # Türkiye Sanatçılar Birliği # önlemler # zeytinli rock festivali # murat demirbaş