Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na seçmen yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen listelerine ilişkin ifadelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yanıt verdi. Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdülüğünün MERNİS üzerinden Yüksek Seçim Kurulu'na veri aktarımının teknik detaylarını açıklayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde de yok” sözleri tartışılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yanıt verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün MERNİS üzerinden Yüksek Seçim Kuruluna veri aktarımının teknik detaylarını basın açıklamasıyla anlatacağını bildirdi.

- CHP Genel Başkan Yardımcıları, yaptığı açıklama ile CHP Genel Başkanı'nın ifade ettiği sözlerin doğru olmadığını, yani kendilerinde YSK'dan daha fazla bilgi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuş. Ellerinde bulunan bilgilerin YSK'nin siyasi partiler ile paylaştığı seçmen kütüğü bilgisi analizi olduğunu, ifade etmeye çalışmışlardır. Aslında bu, 'Bizim Genel Başkanımız yanlış bir cümle söyledi ve biz bunu tevil ediyoruz, düzeltiyoruz..


Süleyman Soylu, bütün seçimlerde seçmen listelerinin askıya çıktığını, muhtarlar, seçmenler ve siyasi partiler tarafından bu listelerin kontrol edildiğini hatırlattı.

Bakan, "Anlıyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu, boyundan büyük laf etmiş, partisi de bugün yaptığı açıklamayla usul bilmeyen Kılıçdaroğlu'nu kurtarmak için uğraşmıştır" dedi.

# chp # açıklama # kemal kılıçdaroğlu # süleyman soylu # kılıçdaroğlu # seçim # ysk # İçişleri Bakanı # yüksek seçim kurulu # MERNİS