Azerbaycan KKTC'yi tanıyacak mı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ayrıntılarını anlatan Tatar, Azerbaycan'a ziyaretinin gündeme gelebileceğini ifade etti. Bir millet 3 devlet vurgusu yapan Tatar, Yunanistan'ın görüşmeye bozulduğunu belirtti. Tanınma süreciyle ilgili de konuşan KKTC Cumhurbaşkanı dünyaya "federasyon sistemine geri dönmeyiz" mesajı verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki görüşme KKTC'nin tanınma sürecini yeniden gündeme getirdi. Tatar hem süreç hem de Aliyev ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını Ulusal Kanal programcısı Yeşim Eryılmaz'a anlattı. "İlerleyen günlerde tanınma gelebilir" dedi.

Aliyev ile yaptığı görüşmenin çok samimi geçtiğini söyleyen Tatar, dünyaya siyasi bir mesaj verildiğine dikkat çekti.
Tarihi buluşmada 2 ülke arasındaki ilişkilerin masaya yatırıldığını ifade etti.

Yunanistan'ın görüşmeye bozulduğunu belirten Tatar Azerbaycan'a ziyaretinin gündeme gelebileceğini de duyurdu.

Tanınma süreciyle ilgili de konuşan KKTC Cumhurbaşkanı dünyaya "federasyon sistemine geri dönmeyiz" mesajı verdiklerini kaydetti.

Tatar'a Vatan Partisi'nin çalışmalarını yürüttüğü Abhazya Cumhuriyeti ve KKTC'nin birbirini karşılıklı tanıması da soruldu.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de izlediği politikayı değerlendiren Tatar, KKTC'nin 2 devletli çözüm siyasetinin bu politikayla örtüştüğüne dikkat çekti.

Öte yandan Tatar, KKTC'de yaşanan elektrik sorunuyla ilgili son durumu anlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı milli meselelerdeki duyarlılığı nedeniyle Ulusal Kanal'a teşekkür etti.

# türkiye # rusya # yunanistan # Azerbaycan # vatan partisi # cumhurbaşkanı # ulusal kanal # KKTC # Kıbrıs # doğu akdeniz # Ulusal # ersin tatar # son # Abhazya # çok # yavru vatan