Dr. Doğu Perinçek: "Türkiye-Rusya dostluğuna suikast"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, suikast sonucu hayatını kaybeden Darya Dugina için Aleksandr Dugin ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e başsağlığı mesajı gönderdi. Perinçek, Türk milletinin ve insanlığın Darya Dugina’yı unutmayacağını bilincinde, yüreğinde yaşatacağını vurguladı. Vatan Partisi Lideri, Putin'e ilettiği mesajda ise suikastın hedefinin Türkiye ve Rusya dostluğu olduğunu ifade etti.

Dün akşam saatlerinde Rusya Siyaset Bilimci ve gazeteci Darya Dugin Platonova hain bir suikaste uğradı. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek bu olayın Türkiye-Rusya dostluğuna karşı yapılan bir suikast olduğuna dikkat çekti. Vatan Partisi, Darya Dugin Platonova için bir mesaj yayınladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in Darya Dugin Platonova mesajının tam hali şu şekilde: 

Bu saldırı doğrudan doğruya Türkiye Rusya dostluğuna ve iki ülkenin işbirliği sürecine karşı bir suikasttır. Hedef Türkiye’dir. Hedef Rusya’dır. Hedef aynı zamanda Türkiye’nin Suriye’yle işbirliği süreci başta olmak üzere bölge ülkelerinin ABD emperyalizmine karşı gelişen iradesi ve eylemleridir.

Darya Dugina, Rusya için de Türkiye için de eşi bulunmayan, yeri doldurulamayacak büyük bir kayıptır. Eşsiz nitelikleri ve parlak birikimiyle, büyük bir Türkiye dostuydu. Aynı zamanda Rus Devletinin çekirdeğinde olan, gelecekte de Rusya’nın önemli konumlarında yer alabilecek, Rusya’nın ve dünyanın sayılı entelektüellerindendi.

Darya Dugina’nın, babası ve değerli dostumuz Aleksandr Dugin’le birlikte, Türkiye Rusya dostluğu ve işbirliği için emekleri ve katkıları büyüktür. Son olarak, 28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde Partimiz adına Ethem Sancak, Şule Perinçek ve Mehmet Perinçek’in Moskova’ya yaptığı ziyarette Darya Dugina da heyetimizle birlikte olmuştu. Bütün ilişkilerinde Türkiye’yi çok etkili ve kararlı bir şekilde savunduğunu yakından biliyoruz.

 Dugin ailesi, Vatan Partisi’nin de eşsiz dostlarıdır.

Vatan Partisi ve Türk milleti Darya Dugina’yı unutmayacak.

Darya Dugina’nın adı, Türkiye Rusya dostluğunun sarsılmaz geleceğinde ve insancıl, kamucu, paylaşmacı yeni dünyanın burçlarında, en seçkin yerini alacaktır.

 

Doğu Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı

Dr. Doğu Perinçek: "Türkiye-Rusya dostluğuna suikast" - Resim : 1
# abd # türkiye # rusya # suriye # vatan partisi # türk # Doğu Perinçek # rus # çok # suikast # dugin # aleksandr dugin # Darya Dugina # darya dugin # dugina