Türkiye 5 ülkenin Bakan yardımcıları ile toplantı düzenledi

Millî Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Ukrayna ve Polonya savunma bakan yardımcılarıyla toplantı yaptı. Toplantıda Tahıl Sevkiyatı Anlaşması’nın imzalanması ve Müşterek Koordinasyon Merkezinin açılması ele alındı.

Savunma bakan yardımcıları, Türkiye’nin koordinasyonunda bir araya geldi.

Millî Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, 5 ülkenin savunma bakan yardımcılarıyla toplantı yaptı. Karaosmanoğlu, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Ukrayna savunma bakan yardımcısı ve Polonya Savunma Bakanlığı Müsteşarı ile altılı video telekonferans toplantısı düzenledi.

İlki Nisan 2022 ayında Türkiye’nin davetiyle yapılan ikinci toplantıda bölgedeki önemli savunma ve güvenlik konuları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Millî Savunma Bakan Yardımcısı Karaosmanoğlu, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması’nın imzalanması ve Müşterek Koordinasyon Merkezinin açılmasıyla ilgili bilgi aktardı. Toplantıda Türkiye’nin diplomatik bir çözüme yardımcı olmak üzere çalışmaya devam ettiği ancak bölgede gerginliği artıracak adımlardan da uzak durulması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca toplantıda Ukrayna’ya insani yardıma devam edileceği ve Karadeniz’in stratejik bir mücadele alanı olmaması gerektiği kaydedildi. Montrö’nün bölgede denge ve düzeni sağlamada hayati rol oynadığı bir kez daha vurgulandı.

Ukrayna’da savaşta zarar gören altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında geçen hafta imzalanan anlaşma imzalandığı da hatırlatıldı. Bu toplantı benzeri çalışmaların devam ettirilerek yakın iş birliğinin sürdürülmesi gerektiği de dile getirildi.

# türkiye # Ukrayna # Milli Savunma Bakanlığı # bulgaristan # bakan # Polonya # romanya # Gürcistan # savunma bakanlığı # 2022 # Yunus Emre Karaosmanoğlu # Tahıl Sevkiyatı Anlaşması # müşterek koordinasyon merkezi