Yavaş'tan HDP'ye yakın derneğe ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın HDP’ye yakınlığıyla bilinen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ni ziyaret ettiği ortaya çıktı. Şeffaf belediyecilik ilkesini benimsediğini iddia eden ABB'nin sosyal medya hesaplarında ziyareti paylaşmadığı belirlendi. Ziyareti ortaya çıkaran ise derneğin buluşma fotoğraflarını paylaşması oldu.

HDP’ye yakınlığıyla bilinen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Batıkent Şubesi'nin 7 Ağustosta düzenlediği Muharrem etkinliği düzenledi.

Batıkent Cemevi'nde düzenlenen etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Ertan Işık, CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal ve Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da etkinliğe katılan isimler arasında yer aldı.

Yerel seçim döneminde ve sonrasında Ankara’yı şeffaf belediyecilik ilkesiyle yöneteceğini belirten Mansur Yavaş’ın daha önce yaptığı cemevi ziyaretini sosyal medya hesaplarından duyururken, HDP’ye yakın Dernek ve Cemevini ziyaretini ise paylaşmadı. Ziyaret, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin yaptığı sosyal medya paylaşımı ile ortaya çıktı.

HDP’ye yakınlığı ile bilinen derneğin, Mansur Yavaş’ın yapacağı ziyaret öncesi dernek duvarında asılı olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın resminin yerini de değiştirdiği iddia edildi.

Fotoğrafın değiştirilmesi Yavaş’ın, 1994 yılında Deniz Gezmiş ile ilgili “İkide bir Deniz Gezmiş’i, hâkim katili Yılmaz Güney’i, terörist kör Eşber’i ve Yaşar Kemal’i kahraman ilan edip ülkücüleri mafya ve çete ilan eden azılılara soruyorum: Bu insanlar mı çete, yoksa siz mi çetesiniz?” sözlerini hatırlattı.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı Dernek Başkanı Cuma Erçe, Deniz Gezmiş resminin yerinin değiştirildiği iddiasının Yavaş’ın ziyareti nedeniyle değil, tadilat için olduğunu ifade etti.

# chp # ulusal kanal # Mansur Yavaş # cemevi # deniz gezmiş # Yusuf Aslan # Hüseyin İnan # pir sultan abdal kültür derneği # ankara büyükşehir belediye başkanı