Lavrion kampı hakkında teslim olan PKK'lıdan çarpıcı itiraflar

Teslim olan PKK’lı, Yunanistan'ın inkar ettiği Lavrion kampını anlattı. PKK’lı ifadesinde kampın "Avrupa sevk karargahı" olarak kullanıldığını belirtti. Örgüte katılmak için Avrupa'dan gelenlerin kampta 6 ay eğitim aldığını aktardı.

Yunanistan'da PKK'nın kontrolündeki Lavrion kampıyla ilgili itiraflar, Atina ve Avrupa Birliği’nin yalanlarını bir kez daha boşa düşürdü.

Atina yakınlarındaki kampın PKK tarafından aktif olarak kullanıldığı, 10 gün önce PKK/KCK'dan kaçarak teslim olan "Rojhat Amed" kod adlı S.D.'nin ifadeleriyle de ortaya konuldu. S.D., ifadesinde, "mülteci kampı" adı altında gizlenen Lavrion ile ilgili dikkat çeken bilgiler verdi.

Avrupa'dan arkadaşının etkisiyle Lavrion kampına katıldığını söyleyen S.D., kampın "Avrupa sevk karargahı" olarak kullanıldığını belirtti. PKK'ya katılmak için Avrupa ülkelerinden gelen kişilerin 6 ay burada eğitim aldığını aktardı.

Eğitim veren örgüt elebaşlarının 3 ayda bir değiştiğini kaydeden S.D., kendisinin de eğitimden sonra verilen uçak biletiyle Irak'a gittiğini söyledi.

Kampın sorumlusunun Baran kod adlı PKK'lı terörist olduğunu ifade eden S.D., kampta MLKP ve DHKP-C'li teröristlerin kaldığını da anlattı.

# fetö # yunanistan # avrupa # Atina # FETÖ PKK # pkk kampları # yunanistan türkiye ilişkileri # Yunanistan PKK # Lavrion Kampı