Venezuela ve Kolombiya diplomatik ilişkileri yeniden kurdu

Venezuela ve Kolombiya, 3 yıl sonra diplomatik ilişkileri yeniden kurdu. Yeni atanan iki ülke büyükelçileri, görev yerlerine ulaştı. Venezuela ve Kolombiya hükümetlerinden kardeşlik ve iş birliği mesajları verildi.

Venezuela, ülkede darbe planlayan ABD destekli muhalifet temsilcisi Juan Guaido'yu desteklemesi nedeniyle Şubat 2019’da Kolombiya ile diplomatik ilişkilerine nokta koymuştu.

Venezuela ve Kolombiya 3 yıl sonra diplomatik ilişkilerini yeniden kurdu. Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro ile Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro karşılıklı büyükelçi atadı.

Büyükelçiler, görev yerlerine ulaşmasıyla, kopan diplomatik ilişkiler yeniden tesis edildi.

Kolombiya'nın Karakas Büyükelçisi Armando Benedetti, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Venezuela ile ilişkiler hiç kesilmemeliydi, biz kardeşiz ve hayali bir çizgi bizi ayıramaz. " ifadelerini kullandı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Carlos Faria da Benedetti'nin, Venezuela Dışişleri Bakanı Yardımcısı Rander Pena tarafından karşılandığı fotoğrafları paylaştı. Faria paylaşımına, "Bunun, halklarımız arasındaki kardeşlik ve iş birliği bağlarını derinleştireceğine ve geleceğe birlikte ilerlemek için yeni bir başlangıç olacağına inanıyorum” notunu düştü.

# abd # cumhurbaşkanı # büyükelçi # Venezuela # Kolombiya # dışişleri