Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na kaos tepkisi

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun polis ve öğretmenleri karşı karşıya getirecek açıklamalarına tepki gösterdi. Soylu, "Toplumu kaosa sürüklemeye çalışan bir tavır var. Polis karşıtlığı, öğretmen karşıtlığı oluşturmayınız. Buradan beslenmeyiniz" dedi. Soylu, Thodex'in firari kurucusunun Arnavutluk'tan iadesinin de beklendiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu toplantı sonrası açıklama yaptı.

Soylu'ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son zamanlarda toplumu germeye yönelik açıklamaları soruldu.


Kılıçdaroğlu en son Ankara'da eylem yaparken öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepki göstermiş ve "Öğretmenlere .. ‘al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin; öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” demişti. İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu'nun polis ile öğretmenleri karşı karşıya getiren bu açıklamasını sert eleştirdi.

- Bir sivil itaatsizlik oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye başka bir noktaya taşınmak isteniyor gibi bir kaygı var. Toplumu kaosa sürüklemeye çalışan bir tavır var. Yüz bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz. Başaramayacaklar ve beceremeyecekler. Polis karşıtlığı, öğretmen karşıtlığı oluşturmayınız. Buradan beslenmeyiniz.


Bakan, Thodex'in firari kurucusunun Türkiye'ye iade sürecine ilişkin de açıklamalar yaptı:

- Dün itibarıyla orada Arnavutluk'ta yakalanmış oldu. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğümüz Adalet Bakanlığımız ve Arnavutluk emniyetiyle teması kurdu. Orada mahkemeye çıkacak. Mahkemenin hangi tarihte olacağına bağlı iade zamanı. Bu karara göre iadeyi bekliyoruz. Arnavutluk makamları bize destek olacak şekilde tavır sergilediler.


Bakan, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet toplantısına dair de bilgiler verdi.

# chp # ankara # polis # türkiye # kemal kılıçdaroğlu # süleyman soylu # kılıçdaroğlu # Bir # İçişleri Bakanı # son # Thodex # CHP Genel Başkanı # aile içi ve kadına yönelik şiddet