Atina şikayet etti: NATO 30 Ağustos mesajını kaldırdı

100 yıl önce Mehmetçiğin Büyük Taarruzu ile topraklarımızdan kovulan Yunanlıların Zafer Bayramı tahammülsüzlüğü dikkat çekti. Yunanistan, NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yılı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajına tepki gösterdi. Türkiye'ye tehdit saçmaya devam eden NATO ise bu kez Yunanistan'ın kışkırtması ile kutlama mesajını kaldırdı.

Türkiye’nin 1922’de Yunanistan karşısında aldığı Büyük Zafer tam 100 yıl sonra yine tartışma yarattı.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı LANDCOM 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı yayınladı. Türk askerlerinin fotoğrafının bulunduğu gönderide, Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı etiketlenerek Türkçe, "Zafer Bayramınız kutlu olsun" denildi.

Ancak yapılan paylaşım Yunanistan kanadından tepkiyle karşılandı.

Yunan hükümeti, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e  resmi şikayette bulundu.

Türkiye'ye yönelik tehditleri devam eden NATO ise Atina yönetiminin tepkisinin ardından kutlama mesajını sosyal medya hesabından kaldırdı.


Üye ülkelerin ulusal bayramlarında düzenli olarak kutlama mesajları paylaşan LANDCOM, 25 Mart'ta da Yunanistan Bağımsızlık Günü’nü kutlamıştı.

# türkiye # yunanistan # milli # türk # nato # Ulusal # Bir # 30 ağustos zafer bayramı # savunma # jens stoltenberg # Nato Genel Sekreteri # Yunanistan Bağımsızlık Günü # Yunan hükümeti