Hamas'tan Türkiye-Suriye yakınlaşmasına destek

Türkiye-Suriye ilişkilerinin yeniden başlaması adımlarına Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’tan destek geldi. Hamas yetkilisi Zahir Cabarin, “Türkiye-Suriye ilişkilerinin de iyileşmesini destekliyoruz. Bu sayede Kudüs davasına daha güçlü sahip çıkarız.” dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Esir Bürosu Başkanı Zahir Cabarin, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklediklerini söyledi.


"TÜRKİYE-SURİYE NORMALLEŞMESİNİ DESTEKLİYORUZ"

İstanbul’da, Filistin İletişimciler ve Medya Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Cabarin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye ile ilişkilerin yeniden başlatılması konusundaki mesajını değerlendirdi. Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklediklerini söyledi:

- HAMAS olarak tüm İslam dünyasının tek çatı altında olmasını destekliyoruz. Bütün İslam dünyasının normal ilişkiler içinde olmasını istiyoruz. Bu kapsamda Türkiye-Suriye ilişkilerinin iyileşmesini de destekliyoruz. Bu sayede Kudüs davasına daha güçlü sahip çıkarız.

İSRAİL İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

HAMAS yetkilisi, Türkiye'nin İsrail ile normalleşme sürecini ise eleştirdi:

- Biz hiçbir ülkenin işgalci İsrail'le normal ilişkiler içinde olmasını istemeyiz. Ama kimsenin iç ve dış ilişkilerine de karışamayız. Saygı duyarız.
# istanbul # türkiye # erdoğan # suriye # Ulusal # Bir # türkiye suriye ilişkileri # son # türkiye suriye # türkiye suriye sınırı # türkiye suriye son dakika # türkiye suriye savaşı