Maltepe Belediyesi'nde rüşvet iddianamesi tamamlandı

CHP’li İstanbul Maltepe Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda 22 şüpheli gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili iddianame hazırlanarak mahkemeye gönderildi. Şüphelilerin para karşılığı usulsüz işlemleri hallettikleri iddia edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Mayıs ayında CHP’li Maltepe Belediyesi’ne rüşvet operasyonu düzenlenmişti. 2 kişiye yönelik operasyon kapsamında 5 şüpheli ise tutuklandı.

Belediye içinde örgütlendiler, rüşvet karşılığı usulsüz işlemleri halledeceklerini söylediler.. Rüşvet pazarlıkları ise teknik takibe takıldı.

Teknik takibe takılan görüşmelerin yer aldığı dosyada şüphelilerin para karşılığı usulsüz işlemleri hallettikleri iddia edildi.

TRT’nin haberine göre; İddianamede 21 şüphelinin 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, rüşvet almak ve irtikap’ suçların cezalandırılması istendi.

Belediye Başkan Yardımcıları H.B. ve M.M. de dosyadaki şüpheliler arasında. İkisi de örgüt yöneticisi olarak yer alıyor.

Paralar toplandıktan sonra ise örgüt yöneticileri olduğu iddia edilen belediye başkan yardımcıları tarafından örgütün alt kademelerine dağıtılıyor. Dağıtılan rüşvet paraları da ‘borç’ adıyla kodlandırılıyor.

Teknik takibe takılandan biri de Maltepe Belediye Başkanı hakkındaki dosya ise ayrıldı; soruşturması devam ediyor.

# İstanbul # istanbul # chp # maltepe # rüşvet operasyonu # maltepe belediyesi # Maltepe Belediye Başkanı