Erdoğan ile Putin arasında Şanhay Zirvesi öncesi kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede bölgesel gelişmeler ve tahıl koridoru anlaşması ele alındı. İki lider ayrıtnılı görüşmeyi, 15-16 Eylül’de Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde yapacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra tahıl ihracı ve Zaporijya Nükleer Santraline dair gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, eski Sovyetler Birliği’nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov’un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Akkuyu Nükleer Santralinin planlandığı şekilde ilerlemesi noktasında kararlılıklarını yineledi.

İki lider kısa süre sonra Semerkan'ta bir araya gelecek. 15-16 Eylül’de yapılacak Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde iki ülke arasındaki konu başlıkları ayrıntıları ile ele alınacak.

Öte yandan tahıl sevkiyatı da sürüyor... Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından tahıl yüklü bir geminin daha hareket ettiğini, 9 geminin ise hava koşulları nedeniyle hareket için beklediğini duyurdu.

# türkiye # rusya # erdoğan # cumhurbaşkanı erdoğan # Bir # son # eylül # erdoğan putin görüşmesi # erdoğan putin # erdoğan Putin soçi # erdoğan putin görüşmesi son dakika # recep tayyip erdoğan putin # tayyip erdoğan putin görüşmesi # recep tayyip erdoğan putin görüşmesi # tayyip erdoğan putin