Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyonun hızlı şekilde inişine şahit olacağız"

Saat 19.30’da Beştepe’de başlayan Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda milyonların beklediği konular masaya yatırıldı. Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ve Türkiye-Yunanistan arasındaki gerginlik en çok merak edilen başlıklar arasında yer aldı.

2 haftalık aranın ardından yapılan toplantıda, enflasyonla mücadelede atılacak adımlar da Türkiye’nin beklediği konular arasındaydı.

Yaklaşık 2 saatlik akanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

ENFLASYONLA MÜCADELE


Erdoğan, enflasyonun hala en ciddi sorun olarak devam ettiğini, yılbaşından sonra enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahitlik edileceğini dile getirdi. Önce 40’lı, ardından 30’lu, yıl sonuna doğru ise 20’li rakamlardaki enflasyonla Türkiye’yi enflasyon tehdidinin gölgesinden çıkarmayı planladıklarını vurguladı.

Asgari ücretten emeli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla büyütmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceklerini kaydetti.

 " YUNANİSTAN DENGİMİZ DEĞİL"


Erdoğan, Yunanistan’ı hedef alan ifadelerde bulundu. Yunanistan’ın ne siyasi, ne ekonomik ne askeri bakımdan Türkiye’nin dengi ve muhatabı olmadığını belirtti.

Gelecek hafta Özbekistan’da Şhangay Beşlisi’nin toplantısına katılacaklarını, Orta ve Doğu Asya’da Türkiye’nin haklarını geliştirmenin yollarını arayacaklarını aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) Kurulu’na da katılarak hem dünya hem de bölge gündemine dair görüşlerini ifade edeceklerini ve çok sayıda toplantı yapacaklarını ifade etti.

“KÜRESEL GELİŞMELERİ KENDİ LEHİMİZE ÇEVİRMEMİZ GEREKİYOR”


Erdoğan, Türkiye’nin artan gücüne ve sorumluluklarına dikkat çekerek fırsatları ve küresel gelişmeleri kendi lehimize çevirmemiz gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin güçlü olmak ve gücünü sürekli artırmak mecburiyetinde olduğunu dile getirdi. Aksi durumda, Türkiye’yi çevremizde sayısız örneği olan felaketlere sürüklemek isteyenlere fırsat verilmiş olacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta açıklanan 2022 ikinci çeyrek büyüme verilerinin, Türk ekonomisinin yükselişinin göstergesi olduğuna değindi.

Salgın döneminde ekonomi politikalarının eleştirildiğini, ancak gelinen noktada ne kadar doğru kararlar verildiğinin inkar edilemediğini ifade etti.

“G20 İÇİNDE İKİNCİ SIRADAYIZ”


2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 7,5 olan büyüme oranının, ikinci çeyrekte 7,6 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Erdoğan, söz konusu verilerin Türkiye’nin hem OECD hem de G20 içindeki en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke konumunda olduğunu aktardı. Bu büyümeyi iç talep ve dış talepteki güçlü artışın desteklediğini söyledi.

Dengeli büyümenin içindeki makine ve teçhizat yatırımı harcamalarının ortalamanın neredeyse 2 katı seviyesinde bir yere sahip olmasının, geleceğe dair umutları güçlendirdiğini vurguladı.

# türkiye # yunanistan # erdoğan # bakanlar kurulu # cumhurbaşkanı # enflasyon # doğu # Bir # ilk # 2022