ABD'den Yunan işgaline destek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yaptığı adalar uyarısıyla ilgili ABD'den yazılı açıklama geldi. ‘Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliğinin sorgulanamayacağı ifade edildi. Yunanistan Cumhurbaşkanı da Türkiye'nin ve Rusya'nın bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

ABD'den adalarla ilgili Türkiye karşıtı açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uyarılarını değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, ‘’Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliği sorgulanamaz’’ ifadelerini kullandı.

ABD'li sözcü, "Bütün ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin NATO müttefiklerini bölgede barış ile güvenliği korumak ve farklılıkları diplomatik yollarla çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da konuştu.

Türkiye'nin revizyonist politikalarının ve yasa dışı eylemlerinin sadece Yunanistan'ı değil AB'nin tamamını tehdit ettiğini savunan Sakellaropoulou, Türkiye'nin ve Rusya'nın bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

# abd # türkiye # rusya # yunanistan # erdoğan # cumhurbaşkanı # ABD Dışişleri bakanlığı # nato # Adalar # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan