ABD'li senatör Hollen: "Türkiye, NATO'nun tutarsız müttefiki"

ABD'li Senatör Chris van Hollen, Türkiye’nin NATO içerisinde tutarsız bir müttefik olduğunu ilan etti. Yunan Kathimerini’ye açıklamalar yapan Hollen, "Türkiye'nin F-16'ları Yunanistan’ın hava sahasını işgal etmek için kullanmayacağı şartı getirilmeli" dedi.

ABD’li senatör Chris van Hollen, Türkiye’nin F-16’ları Yunanistan ve terör örgütü YPG karşı kullanmaması şartı getirilmesini istedi. Demokrat Partili senatör bu şartları Yunan Kathimerini’ye yaptığı açıklamalarda sıraladı.

Daha önce Türkiye’ye F-35 savaş uçağının satışını da önlemek için aktif rol oynadığını belirten Hollen, Türkiye’nin NATO içerisinde tutarsız bir müttefik olduğunu belirtti. Hollen, Türkiye’ye 45 kilometre mesafedeki Dedeağaç’ın ABD cephaneliğine dönüştürülmesini “NATO’nun korunması önemli” olduğunu söyledi.

ABD’li senatör, Yunan gazetenin “ Ankara'ya eski ve yeni F-16'ların satışı konusunda Senato nerede duruyor?” sorusuna Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini almasının ardından F-35 programından çıkarıldığını hatırlatarak yanıt verdi. Türkiye’nin F-35 programı dışında kalması için aktif roller üstlendiğini belirten Hollen, "Türkiye'nin F-16'ları Yunanistan gibi NATO ülkelerinin hava sahasını işgal etmek için kullanmayacağı koşulunu içermelidir" ifadelerini kullandı. Hollen, ABD’nin kara gücü YPG/ PKK için de F-16'ların kullanılmasının yasaklanması gerektiğini dile getirdi.

Demokrat Senatör F-16 konusunda Biden'ın sözlerine rağmen aynı tavrı izleyeceğine inandığını belirtti.

# abd # ankara # türkiye # yunanistan # pkk # YPG # terör # f-16 # terör örgütü # F-35 # nato # van # Bir # dedeağaç # Demokrat Parti # Chris Van Hollen # f-35 savaş uçağı