Bakan Soylu'dan Avrupa'ya tepki: "Biz sizin göçmen deponuz muyuz?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İngiltere'nin Türkiye'ye "Bize gelen göçmenlerin bir kısmını size gönderelim" teklifinde bulunduğunu açıkladı. Soylu, Avrupa’ya “Biz sizin göçmen deponuz muyuz?” sözleriyle tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen 2’nci Göç Diyaloğu Konferansı'na katıldı. Soylu, İngiltere'nin Türkiye'ye göçmenlerin bir kısmını gönderme teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Soylu, Avrupa’ya göçmenler üzerinden sert tepki gösterdi:

- Biz sizin göçmen deponuz muyuz? Biz Avrupa'nın göçmen deposu muyuz? Biz insani olarak bugüne kadar her türlü adımı attık.

Süleyman Soylu, Türkiye’nin yaptığı insani yardımlardan örnekler verdi. Avrupa’ya tepki gösteren Soylu, Türkiye'nin İdlib'de 100 bin briket ev yapmaması halinde oradaki insanların durumunun ne olacağını sordu:

- Göçü kaynağından çözümüne yönelik en önemli anlayışlardan bir tanesi budur. Biz bunun için göçe kaynaklık eden bütün ülkelerde varız. Afrika ülkelerinde varız. Elimizden geleni yapıyoruz.

İçişleri Bakanı, Avrupa'nın 18 Mart Mutabakatında Suriye'deki insanlara yardım, barınma ve güvenlik konularında Türkiye'ye yardım edecekleri noktasında imza attığını da anımsattı:

- Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın BM'de ortaya koyduğu 30 kilometrelik hattın hangisine yardımcı oldular? Dertleri o değil, dertleri bir aktivist getirecekler, fotoğraf verecekler, kendi kamuoylarına biz bu meseleyle ilgileniyoruz mesajı vermeye çalışacaklar. Eğer bulabileceklerse oradan sömürülecek nitelikli emekleri almaya çalışacaklar ve hayatlarına devam edecekler.
# ingiltere # türkiye # erdoğan # göçmen # süleyman soylu # avrupa # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # Bir # Bakan Soylu