CHP'li İstanbul Belediyesi'nden sanal şirkete ihale tartışması

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu kez ihale tartışmaları ile gündemde. İddiaya göre İBB şirketi AĞAÇ A.Ş. bir sanal ofiste kurulmuş 25 günlük şirkete 3 milyon TL değerinde ihale verdi. AĞAÇ A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas'ın eşinin İyi Parti'de yönetici olduğu iddia edildi. Oğlu İBB'den 40 milyon liralık ihale alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un sosyal medya hesabından yaptığı teşekkür paylaşımı da tepki çekti.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kurulmuş bir şirketle 3 Milyon TL'lik Ayakkabı Alım Sözleşmesi tartışma yarattı.

Ulus Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Alçayır, İBB’nin şirketi AĞAÇ A.Ş sanal ofiste kurulmuş 25 günlük şirketi alelacele çağırıp 3 Milyon TL'lik sözleşme imzaladığını iddia etti:

- Böyle İYİ mi? CHP'li İmamoğlu yönetimindeki İBB şirketi AĞAÇ A.Ş 25 gün önce Ankara'da kurulan bir şirketi apar topar DAVET edip 3 Milyon TL'lik Ayakkabı Alım Sözleşmesi imzaladı Şirketin İNTERNET ortamında ne adı ne adresi ne telefonu ne de WEB SİTESİ mevcut NERDEN BULDUNUZ



CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş da AĞAÇ A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas'ın İYİ PARTİ'li bir yöneticinin eşi olduğunu açıkladı.

Öte yandan Oğluna ait şirketin İBB'den 39.957.893,54 TL'lik ihale aldığı ortaya çıkan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir fotoğrafını paylaşan Erol, paylaşımına "Teşekkürler Sayın Genel Başkanım, teşekkürler Sayın Ekrem İmamoğlu." notunu düştü.

Erol'un bu paylaşımı, "İBB'den ihale alan Gürsel Erol'dan Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na teşekkür ziyareti" olarak yorumlandı.

Bir diğer iddia da Avukat Mustaf Kemal Çiçek’ten geldi. Çiçek, İBB’nin 30 Ağustos etkinliklerinde konuşmacı getirmesi için “Nergis Öztürk Toktaş” isimli kişiye 45 bin TL ihale verdiğini söyledi:

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi işte böyle yağmalanıyor! Sonrasında bir ATATÜRK portresi gelir! 30 Ağustos 2022 konuşmacı ihale bedeli tam 45.000 TL! Nergis Öztürk Toktaş, ihaleyi alan; adını dahi duymadım. Tiyatrocu, günün anlam ve önemine çok uygun! Yiyin Efendiler Yiyin!



İBB tartışma yaratan ihaleler ile ilgili Ulusal Kanal'ın sorularına yanıt vermedi.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # chp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # Bir # barış yarkadaş # gürsel erol # İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu # CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi # Avukat Mustaf Kemal Çiçek