Erdoğan'dan çalışanlara temel ihtiyaç yardımı açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını, çalışanlara nakden ödenen yemek tutarlarının da vergi istisnası kapsamına gireceğini söyledi. Elektrik doğal gaz ve ısınma yardımıyla ilgili de açıklama yaptı.

İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Temmuz ayından itibaren çalışanlara ödenen yemek bedeli vergi istisnasının 34 liradan, 51 liraya çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, "Yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı tekrar belirleyeceğiz." dedi.

Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıldığını da belirtti Cumhurbaşkanı Erdoğan. "Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecek. Böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlıyor, işverenlerin üzerinden de işlem maliyetini kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı işverenlerin 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına yapacakları elektrik, doğal gaz ve ısınma gideri desteklerinin bin liraya kadar olan kısmının, hem gelir vergisinden hem de sigorta prim kesintisinden muaf tutulduğunu da açıkladı.

# istanbul # erdoğan # cumhurbaşkanı erdoğan # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # İstanbul Ticaret Odası