Doğu Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na Dilşah Ercan tepkisi

CHP'nin 2013 yılında hazırladığı raporda Azadiya Welat muhabiri teröristin mektubuna yer verildiği görüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okudu. Perinçek, "Polisimiz Sedat Gezer'i şehit eden PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ı cezaevinden çıkarmaya çalıştınız. Şimdi de KHK'lıları yeniden devlete yerleştireceğim diyorsunuz. Biz varken PKK'yı ve FETÖ'yü devlete sokmaya kimsenin gücü yetmez." ifadelerini kullandı.

CHP'nin 2013 yılında hazırladığı " Tutuklu Gazeteciler, Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye" başlıklı raporunda PKK'lı teröristleri "mağdur" olarak savunduğu ortaya çıktı.

Mersin'deki terör saldırısının faillerinden biri olan "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan'ın CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporunda yer aldığı da görüldü. Raporu hazırlayan isimler ise CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel...

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından açıklama yaparak meydan okudu.

- Polisimiz Sedat Gezer'i şehit eden PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ı cezaevinden çıkarmaya çalıştınız. Şimdi de KHK'lıları yeniden devlete yerleştireceğim diyorsunuz. Size meydan okuyorum! Biz varken PKK'yı ve FETÖ'yü devlete sokmaya kimsenin gücü yetmez.


CHP'nin raporunda Ercan'dan "Azadiya Welat muhabiri Dilşah Ercan, kamera ve fotoğraf makinesi gibi gazetecilik faaliyetlerinde kullanılan tüm ekipmanına suç kanıtı olarak el konduğunu belirtti." olarak bahsedildi.

Raporda mağdur olarak gösterilen PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ın gönderdiği mektup da yer alıyor. Ercan'ın "mektupta yaşadığı hak ihlallerini yazamaması" bir hak ihlali olarak belirtiliyor. 2013 yılında açıklama yapan CHP Milletvekili Veli Ağbaba, raporda terörle bağlantılı kimsenin olmadığını savunmuştu.

Ercan, 2011 yılında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 8 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

# chp # Mersin # pkk # sosyal medya # terör # şehit # Bir # tutuklu gazeteciler # perinçek kılıçdaroğlu # Dilşah Ercan # mersin saldırısı