Donbass'ta halk neden Rusya'ya bağlanmak istediğini anlattı

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporojye ve Herson'da referandum, bugün sona eriyor. Rus ordusunun da desteğiyle neo-nazi unsurlardan arındırılan bu bölgelerde halk, Rusya’ya bağlanma konusunda kararını verecek. Donetsk ve Lugansk’ta referanduma katılım oranı yüzde 50'yi aştı. Halk neden Rusya’ya katılmak istediğini anlattı.

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporojye ve Herson'da halk, Rusya’ya katılımı oyluyor.

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyonla neo-nazi teröründen arındırılan 4 bölgede, 23 Eylül’de başlayan halk oylaması bu akşam itibariyla sona erecek. Sonuçlar, sandıkların kapanmasından sonraki beş gün içinde belli olacak.

Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetlerinde referanduma katılım oranı yüzde 50'yi aştı. Halk neden Rusya’ya katılmak istediğini anlattı.

Neo-Nazi çetelerden arındırılan Herson’da da halk, Rusya ile daha iyi bir geleceği olduğunu düşünüyor.

Lugansk Halk Cumhuriyetinde oylama sürecini ABD ve Avrupa ülkelerinden 50 gözlemci takip ediyor. Donetsk Halk Cumhuriyetinde ise, Venezuela ve Güney Afrika başta olmak üzere yabancı ülkelerden 129 temsilci yer alıyor.

ABD ve Batı referandum sonuçlarını tanımayacağını açıklamıştı. Lugansk Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vladislav Deynego, ABD'ye çarpıcı sözlerle yanıt verdi. Donbass'ta dünyayı etkileyecek tarihi bir sürecin yaşandığını belirtti.

# rusya # nato # Venezuela # referandum # Bir # eylül # rus ordusu # güney afrika # Donetsk # Lugansk # Lugansk Halk Cumhuriyeti # Donetsk Halk Cumhuriyeti # Herson # Zaporojye # Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon # Lugansk Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vladislav Deynego # neo-nazi terörü