Erdoğan'dan ABD'ye ambargo tepkisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündemle ilgili açıklamalar yaptı. ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına tepki gösterdi. "Bu son adımın cevapsız kalmayacağını, Kıbrıs Türklerinin güvenliği için her tedbirin alınacağını herkes bilmeli" dedi. Ege'de gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılmasının da kabul edilebilir olmadığını kaydeden Erdoğan, ABD destekli saldırı yapan Yunanistan'ı bir kez daha uyardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına tepki gösteren Erdoğan, bunun hiçbir izahı olmadığını söyledi.

ABD'nin bu adımının yanıtsız kalmayacağını ifade eden Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin güvenliği için her tedbirin alınacağını vurguladı.

ABD'nin Yunanistan'a silah desteğiyle ilgili de konuşan Erdoğan, ABD'nin yardımlarının kabul edilmez olduğunu kaydetti. Rusya'nın değil Türkiye'nin hedef alındığına dikkat çekti.

Yunanistan'da 9 ABD üssü bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun Milli Güvenlik Kurulu'nda da görüşüldüğünü belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınma süreci de soruldu Erdoğan'a.

Türkiye- Suriye ilişkilerini de değerlendiren Erdoğan, 2 ülkenin istihbarat örgütlerinin görüştüğünü ifade etti.

CHP'nin 2013 yılında hazırladığı "Tutuklu Gazeteciler" raporuyla hala teröristin koruduklarını söyleyen Erdoğan, CHP'nin Milli Güvenlik sorunu olduğunu kaydetti.

# chp # abd # türkiye # rusya # yunanistan # erdoğan # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi