AK Parti'den ABD'ye Yunanistan tepkisi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik kameralar karşısına geçti. Çelik, Ege ve Mavi Vatan'da kışkırtıcı adımlar atan ABD ve Yunanistan'a tepki gösterdi. Çelik, silahlandırmanın devam etmesi halinde Türkiye'nin de KKTC'ye silah ve askeri desteğini daha da artıracağını belirtti.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik kameralar karşısına geçti. Çelik, Ege ve Mavi Vatan'da kışkırtıcı adımlar atan ABD ve Yunanistan'a tepki gösterdi. Çelik, silahlandırmanın devam etmesi halinde Türkiye'nin de KKTC'ye silah ve askeri desteğini daha da artıracağını belirtti:

- Bu şekildeki hesapsız silah desteğinin Yunanistan saldırgan devlet politikası dikkate alındığında ne NATO ne de bölge barışı için fayda sağlamayacaktır. Ege'de ve Akdeniz'de tansiyonu yükseltecek saldırgan tarafın hukuksuz işler yapmasını sağlayacak tutuma giriyorsunuz. Türkiye bundan sonra KKTC silah ve askeri desteğini daha çok artırır. Ege'deki kuvvetlerini hiç kimsenin Mavi vatanı tehdit edemeyeceği kuvvet seviyesine çıkarır.
# abd # türkiye # yunanistan # erdoğan # ak parti # ege # KKTC # nato # Ömer Çelik # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # ak parti merkez yürütme kurulu