Erdoğan İran Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Türkiye-İran ilişkileri ve bölgesel konular ele alındığı görüşmede Reisi’nin “Türkiye ile stratejik işbirliğini öngören her türlü plana olumlu yaklaşıyoruz” dediği belirtildi. Görüşmede Cumhurbaşkanı’nın da 3+3 platformun yeni toplantısının Türkiye’de yapılmasını istediği kaydedildi.

İran ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik mesajlar verilmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye-İran ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

İran Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı açıklamada ise Reisi'nin görüşmede iki ülke arasında ikili ve bölgesel iş birliğine vurgu yaptığı belirtildi. Reisi’nin "Ortaklık ve ilişkimize tüm alanlarda uzun vadeli bakıyoruz. Türkiye ile stratejik iş birliğini öngören her türlü plana olumlu yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Kafkasya'da barış ve istikrarın hakim kılınması yönündeki gayretleri sürdürdüklerini ifade ettiği öğrenildi. Erdoğan’ın Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve İran'ın bulunduğu 3+3 Platformu'nun ikinci toplantısına Türkiye’nin ev sahipliği yapmasını istediği de aktarıldı. İlk toplantı, 10 Aralık 2021'de Moskova'da yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı görüşmede yakın zamanda Tahran'da yapılacak Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı’na da dikkat çekti. Bu çerçevede imzalanabilecek anlaşmalara yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

# türkiye # rusya # erdoğan # iran # cumhurbaşkanı # haber # gündem # görüşme # Ermenistan # siyaset