Ovacık Kayak Merkezi'ne ilgi büyük

Tunceli'deki kış çilesi, 7 yıldır turist çeken Ovacık Kayak Merkezi ile ekonomik gelire dönüştü. Doğal güzellikleriyle öne çıkan 1500 rakımlı Ovacık ilçesi, ilkbahar ve yaz aylarında trekking, kışın ise kayak ve snowboard tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Tunceli'de Ovacık Kayak Merkezi, güzellikleri ve sağladığı imkanlarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği ilçede, 2015'te faaliyete geçen kayak merkezi de yöre için önemli cazibe merkezleri arasında bulunuyor.

7 yıldır faaliyette olan Ovacık Kayak Merkezi bölge için ekonomik kalkınma kaynağına dönüştü. Yaklaşık 5 milyon liralık yatırım projesiyle hizmet veren merkez, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağarlıyor.

Kristal kar kalitesiyle yılın 4 ayı kayak yapılabilen merkezde, lüks otel konforunu aratmayan 70 oda kapasiteli konaklama tesisi ve 1200 metre uzunluğunda kayak pisti bulunuyor.

Kayağın ve konaklamanın ucuz olduğu merkezde, yarıyıl tatili için de tüm hazırlıklar tamamlandı. Kayak merkezi, bölgeye çektiği turistlerle yörenin turizmine ve ekonomisine büyük katkı sunuyor.

Ovacık Gençlik ve Spor Müdürü Ferhat Alay, bölgenin el değmemiş doğası ve temiz havasıyla turistleri cezbettiğini söyledi.

# Tunceli # spor # türkiye # kar # tunceli # kış # ekonomik