Kemal Kılıçdaroğlu: "Neden olmasın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Görüşme sonrası 6 siyasi partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması için 26 Ocak'ta yeni bir toplantı yapacağı açıklandı. Kılıçdaroğlu 3’üncü bir ittifak için “Neden olmasın” ifadelerini kullanırken iki isim de Kürtçe seçmeli ders açıklaması yaptı.

CHP, İyi Parti ve Gelecek Partisi geçen hafta akşam yemeğinde buluştu. Akşam yemeğinde olmayan Deva Partisi’ne bir ziyaret yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek eşlik etti. Ziyaretin ardından yapılan açıklamada 6 siyasi partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını ne zaman açıklayacağı soruldu. İki isim de tarih vermedi.

İki isim, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışında kalan siyasi partilerin üçüncü bir ittifak kurup kurmayacağına yönelik soruyu da yanıtladı.

Babacan ve Kılıçdaroğlu sorulan bir soru üzerine de Kürtçe seçmeli ders verilmesini savundu.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # millet ittifakı # deva partisi # ittifak # faik öztrak # oğuz kaan salıcı # Partisi # cumhur ittifakı # Gelecek Partisi # muharrem erkek # parlamenter sistem