HDP'li Semra Güzel için gözler Meclis'te

PKK'lı ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in fezlekesi için gözler Pazartesi günü toplanacak Meclis Hazırlık Komisyonu’na çevrildi. 28 Ocak’ta yazılı savunmasını vermeyen Güzel, 31 Ocak’ta sözlü savunmasını vermediği takdirde Karma Komisyon’a sunulacak rapor için hazırlıklar devam edecek. Ayrıca yarın yapılacak ikinci toplantıdan sonra Hazırlık Komisyonu’nun bir toplantı daha yapması bekleniyor.

Etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in fezlekeleri hakkında süreç işliyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonu 20 Ocak’ta Hazırlık Komisyonu’nu kurdu.

İlk toplantısını 20 Ocak’ta yapan Hazırlık Komisyonu, Güzel’e yazılı savunmasını yapmak için 28 Ocak’a kadar süre verdi. Yazılı savunmasını yapmayan Güzel için Hazırlık Komisyonu 31 Ocak Pazartesi günü saat 14’te toplanacak. Güzel, sözlü savunma yapmak isterse toplantıya katılabilecek ya da bir milletvekilline savunma yaptırabilecek.

Toplantıda Güzel hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan düzenlenen 2 ayrı fezleke ele alınacak. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre Güzel savunmasını yapmazsa Hazırlık Komisyonu rapor hakkındaki hazırlıklarını devam ettirecek. Milletvekilleri Güzel’in fezlekeleri hakkındaki değerlendirmelerini yapacak.

Hazırlık Komisyonu’na Güzel’in fezlekeleri hakkında rapor hazırlamak için verilen süre ise 18 Şubat Cuma günü dolacak. Hazırlık Komisyonu’nun 31 Ocak’ta yapacağı toplantıdan sonra bir kez daha toplanması bekleniyor.

Hazırlık Komisyonu kaynaklarına göre ise Karma Komisyon’a raporun sunulması için 18 Şubat’a kadar beklenmeyecek. Raporun 18 Şubat’a kalmadan hazırlanması öngörülüyor.

# pkk # terörist # diyarbakır # hdp # terör # tbmm # meclis # ulusal kanal # terörle mücadele # ocak # savunma # komisyon # hdp pkk # Semra Güzel # hazırlık komisyonu