Tanju Özcan İmamoğlu'na sert çıktı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li yöneticileri eleştirdi. Özcan'a İmamoğlu'nun geçen hafta İngiltere ve ABD büyükelçileriyle görüşmesi soruldu. Özcan, "Benim kapımdan bir tek Amerikalı yetkili giremez. İsteyen Amerikalılarla, isteyen İngilizlerle kol kola girsin." dedi.

METİN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere ve ABD büyükelçileriyle görüşmesini ''Ben dönmem yolumdan, isteyen ABD'lilerle kol kola girsin...'' sözleriyle eleştirdi.

Hedefinde yalnızca İmamoğlu'nu yoktu Tanju Özcan'ın; CHP yöneticilerine de tepki gösterdi, ABD'nin Türkiye dostu olmadığını söyledi.

- Ben antiemperyalistim benim ülkeme vatandaşa zarar veren bir ülke benim ortağım olamaz. Sadece İmamoğlu değil bizim parti yetkililerine de söylüyorum. ABD hep bizim düşmanımız oldu.

Amerika'nın Türkiye üzerinde planlar kurduğunu söyleyen Özcan, 2020 yılında ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell’in randevu talebini reddetmişti:

- Bolu belediye başkanı olarak görev yaptığımız sürece ABD ülkemizde emperyalizm planla kuruyor, 12 Eylül... 15 Temmuz... PKK'yi kurdu... Yarım ediyor. ABD bu tavırlarından vazgeçmediği sürece benim kapımdan giremez.

İmamoğlu, geçen haftalarda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile balıkçıda ve Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake ile makamında görüşme yapmıştı.

# istanbul # ekrem imamoğlu # chp # abd # ingiltere # türkiye # amerika # pkk # büyükelçi # imamoğlu # bolu # belediye # İngiliz Büyükelçi # Bolu Belediye Başkanı