''Yeni BOP Eş Başkanlığına mı soyundunuz?''

Yabancı diplomatlar ile sık ve sıcak temaslarıyla gündeme gelen İmamoğlu’na tepki Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan geldi. İBB önünden açıklama yapan İl Başkanı Cem Dikmen,İmamoğlu’na “Yeni BOP Eş başkanlığına mı soyundunuz?” sorusuyla seslendi.

İBB İmamoğlu'nun üst üste yabancı büyükelçilerle görüşmesine Vatan Partisi'nden tepki geldi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, İBB binası önünde yaptıkları açıklamada İBB Başkanı İmamoğlu'nun attığı adımları açıkladı.

İBB binası önünde toplanan Vatan Partisi üyeleri, " Türkiye Atlantik merkezinden değil Ankara'dan yönetilir" yazılı pankart açarak, slogan attı.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sayın İmamoğlu, seçim gezilerine Fener Rum patrikhanesini ziyaret ederek ve Bartholomeos’un tavsiyelerini alarak başlamıştı. Bu aslında ABD’ye verilen bir selamdı. Ve o selam yerine ulaştı. Hemen ardından, Rudaw röportajında Selahattin Demirtaş güzellemesi yapmıştı. ‘’ Siyasi çizgisini beğeniyorum’’ demişti. Bu da yine Atlantik efendilerine verilen bir mesajdı. Piyonlarınla iyi geçineceğim mesajıydı. Yapılan ikinci seçim sırasında KKTC’ye giderek Rumların gözdesi ve son seçimde tamamen silinen Mustafa Akıncı’ya destek olmuştu.

İmamoğlu geçen hafta da İngiliz Başkonsolosuyla yaptığı özel görüşmeyle tepki çekmişti. Ellerinde parti ve Türk bayrakları bulunan Vatan Partisi üyeleri, İmamoğlu'nun yabancı siyasetçi ve diplomatlarla görüştüğü anlara ait fotoğrafları taşıdı.

Cem Dikmen açıklamalarını şöyle sürdürdü:

İngiliz elçiyle yemeğe kar küreme aracıyla giden, 4 kişilik yemeğe 48.000 TL İBB kasasından verdiren İmamoğlu’nu halka daha yakın ve mütevazı bir kişilik olarak sunuyorlar. Ambalaja bakın, bir de içinden çıkana bakın!

Dikmen, HDP ile ortak ittifakın içinde olan İmamoğlu’na, Diyarbakır’da evlatları için nöbet tutan aileleri hatırlattı.

PKK’ya desteklerinden dolayı görevden alınan HDP’li belediye başkanlarına destek olmak için Sn. İmamoğlu apar topar Diyarbakır’a gitmişti. PKK’ya destek verenlere güç oldu ama 3 yıldır evlatlarını HDP/PKK’dan kurtarmaya çalışan Diyarbakır annelerini görmezden gelmişti. “ Chattham House ziyaretinin hemen akabinde dönemin ABD elçisi Satterfield’ı makamında ağırladı. Birkaç ay sonra ne hikmetse ABD kalkınma bankasından 5 milyon dolar hibe geldi.

Yeni ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye karşıtı adımlarına hızlı başladı. Ziyaretlerine Fener Rum Patriği Bartholomeos ile başlayan Flake daha sonra ABD'den fonlanan sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarıyla görüştü. Flake'in 3. ziyareti İBB Başkanı İmamoğlu'na oldu.

Cem Dikmen açıklamasında şunları söyledi:

ABD’nin yeni büyükelçisi, sözde Ermeni soykırımının kabul görmesi için çalışmalar yürüten ayaklı Türkiye düşmanı Jeff Flake ile görüştü. Sn. İmamoğlu, Türkiye düşmanı konumda yer alan ne kadar ülke ya da şahıs varsa içli dışlı. Bir bakıyoruz Atina’ya gitmiş Yunan başbakanı ile görüşüyor. Bir bakıyoruz Diyarbakır’a hendek operasyonunu eleştiren insanın, terör örgütü üyesi olan isimler anısına yaptığı sergi açılışına gitmiş HDP/PKK’lılarla kol kola giriyor.

İmamoğlu’nun yabancı ülke diplomatlarıyla olan yakın temasını sert eleştiren Dikmen, “Büyük Ortadoğu projesi yeni dönem eş başkanlığına mı soyundunuz?” sorusunu yöneltti:

Yoksa sizi İBB başkanlığı kesmedi de Büyük Ortadoğu projesi yeni dönem eş başkanlığına mı soyundunuz? Biz cesaretle soruyoruz. Siz de dürüstçe cevap verin! Vatan Partisi olarak daha önce müsaade etmediğimiz gibi yeni nesil BOP eş başkanlarına da müsaade etmeyeceğiz.
# istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # abd # ingiltere # ankara # türkiye # pkk # diyarbakır # hdp # vatan partisi # kar # büyükelçi # Vatan # evlat nöbeti # ittifak # Atlantik # Partisi # cem dikmen # Fener Rum Patriği # Bartholomeos # Jeff Flake # Büyük Ortadoğu Projesi