Soyer memurun ek zammını ödeyemedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi mali kriz yaşıyor. Belediye, bünyesinde görev yapan 3 bin 672 devlet memuruna Ocak ayından kalan 14 günlük zam farkı ile yüzde 2 buçukluk ek zam farkı yatırılmadı. Hem de merkezi yönetimin belediye hesabına farkları yatırmasına rağmen.

İzmir Büyükşehir Belediyesi memura Ocak ayından kalan zam farklarını ödeyemedi. Belediye kasası alarm veriyor. Deyim yerindeyse kasa tam takır kuru bakır.

CHP’li Tunç Soyer’in Başkanlık yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi para yönetimi konusunda sınıfta kaldı. Memura ödenecek maaş farkı İller Bankası’ndan belediye kasasına girdi. Ancak kamu çalışanları hala zam farklarını alamadı. Memurlar maaşlarını eksik aldı. Ocak ayından kalan 14 günlük ek zam farkı ödenmedi.

CHP’li belediyede 1 memurun alacağı ek zam farkı bin lira ile bin 500 TL arasında değişiyor. Toplam ödenmeyen rakam 5 milyon 508 bin lira. Kamu çalışanları bu rakamın belediye bütçesine göre çok küçük bir rakam olduğunu ifade ediyor.

Belediye ile maaş farklarının ödenmesi konusunu görüşen Tüm Yerel Sen İzmir 3. Nolu Şube yetkilileri de elleri boş döndü

- Değerli emekçilerimiz belediyemiz iradesi ile memur maaş farklarının ödenmesi hususunda yaptığımız görüşmelerde maaş farkları ile ilgili ödeme programının hazırlanmakta olduğu ve en kısa süre içerisinde çalışmaların neticelendirilerek maaş farklarının hesaplarınıza yatırılacağı bilgisi alınmıştır.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgiye göre belediye yetkilileri memur ve kamu işçisine ödenecek ücretler için kredi arayışında. Kamu bankalarından kısa süreli krediler bulan yerel yönetim, bu durumdan pek memnun değil. Özel bankalar da belediye bütçesini rahatlatacak kredileri sağlayamıyor. 11 CHP’li belediye başkanının kamu bankalarının kısa süreli kredilerden duydukları rahatsızlık üzerine bir basın açıklaması yapacağı da kulislerde konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynak bulamaması durunda ağustos ayından itibaren personel maaşlarını zamanında ödeyemeyeceği değerlendiriliyor. Belediye çalışanlarının maaşlarının birkaç ay geriden gelerek ödenmesi de gündeme gelebilir.

Bu sıkıntılara rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı harcamaları kısmadı. Bürokratların belediye başkanı Tunç Soyer’e tasarruf önerisi yaptığı ancak uyarıların dikkate alınmadığı belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen aylarda İzmir Metro ve tramvay işçilerinin toplu sözleşmeden kaynaklı ücret farklarını da ödememişti. Demiryol-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre 15 Şubat ücret farklarının ödenmesinin son günü. Metro çalışanı 657 emekçi de hala kişi başı 12 bin ile 16 bin lira arasında değişen ücret farklarını alabilmiş değil.

# İzmir # izmir # ibb # chp # ulusal kanal # zam # Tunç Soyer # belediye # basın # izmir belediyesi # günlük # memura ek zam