RTÜK 72 saat süre verdi

RTÜK, Deutsche Welle Türkçe, Euronews Türkçe ve Amerika’nın Sesi haber sitelerine lisans başvurusu için 72 saat süre tanıdı. Karar, haber sitelerinde yer alan görsel ve işitsel yayınlar için alınırken, başvuru yapmayan sitelere erişim engellenecek.

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Amerika’nın Sesi, Deutsche Welle Türkçe ve Euronews’in lisans durumunu görüştü. Üst Kurul, sesli ve işitsel yayınların da yer aldığı 3 siteye lisans başvurusu yapmaları için 72 saat süre tanıdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandığı belirtilirken, kararın sitelerin video yayınlandığı gerekçesiyle alındığı ifade edildi.

Karar uyarıncı, Deutsche Welle Türkçe, Euronews Türkçe ve Amerika’nın Sesi haber siteleri, 3 gün içinde lisans başvurusu yapmamaları halinde erişime kapatılacak.

İnternetten görsel ve işitsel yayın yapan platformlarının RTÜK'ten yayın lisansı almasını zorunlu kılan yönetmelik, Eylül 2019’da yürürlüğe girmişti. Yönetmelikle, Netflix, BluTV gibi dijital platformlar RTÜK’ün denetimi kapsamına alınmıştı.

# amerika # haber # televizyon # rtük # radyo televizyon üst kurulu # radyo # euronews # Deutsche Welle türkçe